طراحی لوگو

طراحی لوگو، طراحی آرم و نشانه

برخی از نمونه طراحی لوگو گروه ناربن گرافیک

طراحی لوگو (آرم)، نشان‌واره

طراحی لوگو کاری فراتر از گذاشتن هویت بصری یک برند در یک قاب است. لوگو اغلب در نگاه اول تاثیر بسزایی در درک و احساس مشتری از شرکت و همچنین تصمیم‌گیری او برای خریداری محصول آن شرکت دارد. در دنیای امروز که با لوگوهای مختلف رنگ‌آمیزی شده حتی کودکانی که توانایی بستن بند کفش خود را ندارند تنها بادیدن نشانه هر شرکت قادر هستند تشخیص دهند هر شرکتی چه محصولی تولید می‌کند.

اگر قصد دارید هویت بصری شرکت خود را بازسازی کنید توصیه‌های زیر به شما کمک خواهد کرد:

۱- منحصر‌به‌فرد و باهوش باشید.

در حقیقت لوگو چیزیست که برند شما را از رقبای شما متمایز می‌کند. بنابراین اینکه تصویر شما بی‌همتا باشد و متفاوت از بقیه تصاویر موجود، بسیار مهم بوده و نکته ایست که تمام شرکتها و کمپانی‌ها درگیر آن هستند.

در انتخاب و طراحی آرم بسیار مهم است نمادی خلق شود که از تصاویر خلق شده موجود متفاوت باشد که البته از دید بسیاری تقریبا غیر محتمل است اما باید به‌عنوان یک هدف بسیار مهم به آن نگریست. البته این نکته را نیز نباید از نظر دور داشت که هیچ ضمانتی برای اینکه لوگوی انتخابی شما توسط دیگر شرکتها و افراد استفاده نشود وجود ندارد.

طراحی آرم منحصر به فرد تنها بدین معنی نیست که از شباهت آرم به آرمهای دیگر بپرهیزید بلکه نکته مهم در فوق‌العاده بودن آن است. گذاشتن آیکن یک صنعت و یا شرکت بر روی یک صفحه بسیار وسوسه کننده است اما مهمتر از آن فکر خللاقانه پشت آن است. برای روشن شدن این نکته به آرم کمپانی مرسدس بنز دقت کنید. لوگوی این شرکت یک ماشین نیست یا آرم شرکت هواپیمایی ویرجین‌آتلانتیک یک هواپیما نیست. آرم شرکت اپل یک کامپیوتر نیست.

۲- برند را درک کنید.

کاملا صحیح است، نشانه یک تصویر است ولی معرفی یک برند نیز هست. این لوگو بناست مخاطبین خاصی را به خود جلب کند. بنابراین بهتر است در زمان انتخاب طرح خود مدام این موضوع را در ذهن خود به خاطر بیاورید. تمام موارد و نکاتی که این برند به ذهن شما می‌آورد بر روی کاغذ بنویسید که ایدئولوژی و تفکر آن برند را در ذهن شما تدائی می‌کند. وبسایت‌هایی همچون نایکی و غیره را بررسی کنید. اما هوشیار باشید که تنها از زیبایی شناسی طراحهان آن الهام بگیرید و نه از مفاهیم و معانی لوگوها.

در فهم و درک برند به نکات مهمی باید توجه داشت. آیا برند معاصر است؟ آیا یک برند خاص و غیر معمول ولی جذاب است؟ چه چیزی برای مشتری در این برند مورد توجه است؟ برند چه اهدافی دارد؟ همانقدر که به‌روز بودن در طراحی برند کمک کننده است، بسیار مهم است که برند در جهت حقیقی هویت و خصوصیات خود گام بردارد. در زیر یک ارزیابی کوتاه از هویت برندها خواهیم داشت:

بیش از هرچیز آگاه باشید که آرم شما چه مفهومی دارد. هر لوگوی تاریخچه خاص خود را دارد که در هم آمیخته با مفاهیم و اهداف مشخصی است. به‌عنوان مثال آرم اپل را در نظر بگیرید. سیبی که قسمتی از آن خورده شده است. یا ویکیپدیا لوگوی پازلی نصفه که از حروف الفبای فرهنگ‌های مختلف پوشیده شده است. هر دو آرم بسیار ساده هستند اما پیچ و تابی از ایدئولوژی برند در آنها نهفته است. از آنجایی که لوگو مهمترین بخش بصری ایده یک برند و کوچکترین مبین هویت آن است، یک نگرش صادقانه برای تعریف DNA آن یک روش حتمی برای یک نتیجه موفقیت آمیز است.

۳- رنگها کلید کار هستند.

زمانی که هویت و مشخصات یک برند را مورد توجه قرار می‌دهید باید تمام ابعاد و زوایای تصویر خود را در نظر بگیرید. رنگهای گستاخانه می تواند توجه مخاطب را جلب کنند اما در عین حال می توانند عجولانه مورد انتخاب قرار گرفته باشند. از طرفی دیگر رنگهای ملایم اغوا و کمال را متجسم می کنند اما می‌توانند از سوی مخاطب مورد چشم‌پوشی قرار بگیرند. هر رنگی مفهوم و معنی خاص خود را القا می کند و می تواند تفاوتی جزئی اما مهم در پیغام شما ایجاد کند. در زیر با مفاهیمی که هر رنگ در بردارد آشنا خواهید شد:

قرمز: پر انرژی – جسور

نارنجی: خلاق – دوستانه – باطرافت

زرد: آفتابی – مبتکر – خوش‌بینی

سبز: رشد – ارگانیک – منظم

آبی: حرفه‌ای – وابسته به پزشکی – آرام – قابل اعتماد

بنفش: روحانی – دانا – مهیج

سیاه: اطمینان‌بخش – پر قدرت

سفید: ساده – تمیز – خالص

صورتی: مفرح

قهوه‌ای: روستایی – تاریخی – ثبات

۴- چه چیزی در یک اسم نهفته است؟

یک لوگو از دو عنصر به وجود می‌آید: کلمه و نماد. پیش از آنکه یک کمپانی بخواهد به معرفی خود با یک نماد و سمبل بپردازد باید در جهت تبلیغات گسترده گام بردارد. برخی از شرکت‌ها و کمپانی‌ها تنها به یک لوگو نوشتاری (لوگوتایپ) بسنده می کنند، مثل کوکاکولا و IBM.

اینکه اینکار صحیح است یا خیر به‌نام شرکت شما بستگی دارد. اگر نام کمپانی شما منحصر به فرد و خاص است لوگو نوشتاری یا لوگوتایپ به شما پیشنهاد می‌شود اما اگر یک اسم عام و کلی دارید نیاز به یک نماد و سمبل برای معرفی شرکت خود خواهید داشت. در زمان انتخاب سبک حروف، از فونت‌های که بیش از حد توجه جلب می کنند استفاده نکنید و سعی کنید در فونت‌های معمولی تغییرات جزئی همچون یک پیچ‌وتاب به وجود آورید. به یاد داشته باشید که برخی از لوگوها تنها به دلیل فونت بسیار سنتی‌شان در ذهن‌ها باقی می‌مانند. مثال کوکاکولا همچنان بهترین مثال است.

۵- در انتخاب طرح، ساده و انعطاف پذیر باشید.

نکته بسیار مهم در انتخاب طرح این است که در عین سادگی جزاب هم باشد. شما می خواهید لوگویی جذاب داشته باشید اما هدف شما این نیست که مخاطبین بنشینند و خیره لوگوی شما را تحلیل کنند. در عصر تکنولوژی و دیجیتال که لوگو ها در شبکه‌های اجتماعی مختلف دیده میشوند، لوگوی شما باید بر روی کاغذ طراحی شود که به گونه‌ای که بر روی هر پس زمینه‌ای جذاب و زیبا دیده شود. باید سایز و اندازه قابل انعطافی داشته باشد تا بر روی APPها و آیکن‌های مختلف قابل استفاده و قابل پرینت باشد. در دوره ای که نمی دانیم تکنولوژی به کدام سمت می رود و چه اتفاقات دیگری در وب رخ خواهد داد انتخاب لوگویی که مربوط به محصول کمپانی باشد و در عین حال در طی سال ها و حتی ماه‌ها از رده خارج نشود چالش بسیار بزرگی است. شما انتظار دارید که لوگویی داشته باشید که برای سالهای متمادی قابل بازگو شدن باشد. بیشتر برندها و کمپانی ها سبک و سیاق و راهکارهای خاص خود را خلق میکنند تا شرکت‌شان بتواند خود را در وب به نمایش بگذارد. در پارگراف بعدی به برخی از این راهکارها اشاره شده است:

۶- انتظار موفقیت زودهنگام نداشته باشید.

نایک، پیوما، آ او دی با اینکه از نماد برای لوگوهای خود استفاده کرده‌اند اما بسیار موفق بوده‌اند. گرچه زمانی بسیاری برد تا آنها این محبوبیت را کسب کنند. حتی اگر بهترین و زیباترین نمادها برای شرکت شما طراحی شده باشد شرکت شما به سرعت نمی تواند مورد محبوبیت قرار بگیرد و شناخته شود. این محبوبیت وابستگی بسیار زیادی به نوع محصول شما و موفقیت شما تولید آن دارد. اما چه چیزی باعث شد این نمادها اینقدر فوق‌العاده باشند؟ اگر به چگونگی به وجود آمدن مفاهیم این برندها دقت کنیم جواب این سوال برای ما روشن خواهد شد. به طراح لوگوی نایک گفته شده بود تا چیزی طراحی کند که نشان دهنده حرکت باشد و بر روی کفش خوب به نظر بیاید. آ او دی چهار حلقه متصل به هم را به نمایش می‌گذارد و پیوما تجسم ساده یک اسم است، یک یوزپلنگ درحال پرش.

صبور بودن و عجله نکردن در انتخاب طرح بسیار مهم است. آرم خود را فقط بخاطر اینکه از آن خسته شده‌اید و یا چون رقبای شما این کار را کرده‌اند تغییر ندهید. اگر زمان آن رسیده است که آرم خود را رشد بدهید به دنبال عناصری باشید که بتواند حرکتی به سمت جلو ایجاد کند.

اهمیت طراحی لوگو برای وب‌سایت‌ها

همانطور که می‌دانید طراحی یک لوگوی مناسب، یکی از کلیدی‌ترین مراحلِ روند برندسازی و بازاریابی شماست.

یکی از کاربردهای لوگو این است که می‌تواند جنبه تزئینی داشته باشد؛ یعنی بر روی برچسب محصولات‌تان قرار می‌گیرد، کاتالوگ‌های شما را جذاب‌تر می‌کند و حتی به ویترین مغازه‌تان جلوه ویژه‌ای می‌بخشد. اما هیچ‌گاه اهمیت لوگو را در وب‌سایت نادیده نگیرید. آیا هرگز در مورد میزان تاثیرگذاری لوگوی شرکت‌تان در دنیای دیجیتال فکر کرده‌اید؟ آیا می‌دانید، لوگو همان‎‌قدر که بر روی محصولات فیزیکی شرکت شما کارایی دارد، در وب‌سایت‌تان هم موثر و نتیجه‌بخش است؟

با یک لوگوی مناسب در وب‌سایت، به‌رسمیت شناخته خواهید شد

هیچ‌ تردیدی وجود ندارد، محصولاتی را تولید کرده یا خدماتی را ارائه می‌دهید که بازتاب‌دهنده تلاش بی‌وقفه شما در کسب‌وکارتان است. با وجود این، هر چقدر هم که محصولات و خدمات کاملا منحصربه‌فرد و فوق‌العاده‌ای داشته باشید، فراموش نکنید که رقیب‌هایی هم دارید. یک لوگوی مناسب می‌تواند شما را از رقبایتان متمایز کند. با این لوگوی منحصربه‌فرد اطمینان خواهید یافت که مشتریان شما تنها محصولات و خدمات برند شما را می‌خواهند؛ نه آنچه که رقیبان شما در بازار ارائه می‌دهند.

به‌ عبارت دیگر، طراحی آرم برای برندتان موجب می‌شود مصرف‌کنندگان و مشتریان کالاها و خدمات شما دچار سردرگمی نشوند. همچنین، دیده شدن لوگو در وب‌سایت شما، شناخت کلی از برند شما را در میان مخاطبانتان افزایش می‌دهد. به این ترتیب، مشتریان و مخاطبان قادر خواهند بود، به‌سادگی میان محصولات و خدمات شما ارتباطی منسجم بیابند.

در عین حال، فراموش نکنید که این روزها به دلایل مختلف از جمله حجم بالای ترافیک، بسیاری ترجیح می‌دهند، خریدهای خود را به‌صورت آنلاین انجام دهند. حضور شما در دنیای دیجیتال با لوگویی که معرف برند شماست، کاملا ضروری است و اگر هنوز فکری برای راه‌اندازی وب‌سایت و ارائه محصولات و خدمات به شکل آنلاین نکرده‌اید، باید کمی احساس خطر کنید.

با طراحی لوگو برای وب‌سایت‌ شبکه‌های اجتماعی، بازار مورد نظر خود را هدف قرار دهید

طراحی لوگو برای وب‌سایت علاوه بر آنکه به شناخته شدن هویت و برند شما کمک می‌کند، موجب می‌شود تا شما راحت‌تر بازار مورد نظر خود را هدف قرار دهید. به عبارت دیگر، مشتریانتان می‌توانند در هر جایی از وب که حضور داشته باشید، شما را بشناسند. خوب است بدانید، وب‌سایت شرکت شما، تنها جایی از وب نیست که باید نام تجاری و لوگوی خود را در آن درج کنید. به عکس‌های پروفایل خود در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های مجازی هم دقت کنید.

اگر در توئیتر، فیس‌بوک و اینستاگرام عکس‌های متفاوتی را برای حساب‌های کاربری خود انتخاب کرده‌اید، شک نکنید که مخاطبانتان را دچار سردرگمی می‌کنید. احتمالا آنها هر بار که به یکی از این صفحات می‌رسند از خود می‌پرسند: «آیا این حساب توئیتر یا اینستاگرام متعلق به همان شرکت است؟»

بنابراین بهتر است تصویر پروفایل شما در تمامی صفحات، همان لوگوی شرکت‌تان باشد.

از تیم‌های حرفه‌ای کمک بگیرید

اگر به‌دنبال طراحی وب‌سایت هستید، سعی کنید لوگویی ساده و در عین حال بازتاب‌دهنده‌ ارزش‌های شرکت‌تان را طراحی کنید. برای این کار از تیمی حرفه‌ای کمک بگیرید. توصیه می‌شود، به‌دنبال شرکت‌هایی بگردید که علاوه بر طراحی آرم، در زمینه برندسازی، طراحی وب و سئو هم تخصص داشته باشند و به شما مشاوره دهند.

از این تیم بخواهید تا بهترین فضا را برای قرار دادن آرم در وب‌سایت شما در نظر بگیرند. به‌خاطر داشته باشید که لوگو، نام، آدرس و شماره تلفن شرکت‌تان، باید در تمامی صفحات وب ظاهر شود. همان‌طور که می‌دانید، ممکن است مخاطبان و بازدیدکنندگان از طریق جستجوی کلماتی وارد صفحات میانی وب‌سایت شما شوند و نه صفحه اصلی.

اینجاست که یک تیم حرفه‌ای می‌تواند در زمینه لینک‌گذاری و استراتژی‌های مربوط به سئو به شما کمک کند.

 

برای اطلاع از تعرفه طراحی لوگو اینجا کلیک نمایید.

لطفا جهت مشاوره یا سفارش طراحی لوگو با شماره ۵۰ ۷۷ ۴۵ ۴۴ تماس بگیرید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 156 میانگین: 4.4]